1. Spillere vil opføre sig i overensstemmelse med følgende regelsæt:
Alle spillere vil opføre sig som fair og gode sportsmænd til alle tider.
Bordhockey har siden sin fødsel altid været og vil fortsætte med at være en gentlemansport.

2. Bordhockeyspillet:

2.1. STIGA bordhockeyspil skal benyttes.
2.2. Målskålen skal fjernes på spillene.

2.3. Spillene skal fastgøres til bordet.

2.4. Farten på spillets overflade skal holdes på den fart, som spillet havde, da det kom fra fabrikken.

2.5. En spiller har tilladelse til at placere en puck deflector i modstanderens mål. I dette tilfælde skal spilleren dog også medbringe endnu et eksemplar af den samme type puck deflector, så modstanderen ligeledes får mulighed for at bruge den samme type puck deflector.

 

 

3. Spilfigurer:
3.1. Figurerne fra Play Off-versionen (alle figurer har staven på samme side) af STIGA bordhockeyspillene skal benyttes
3.2. ITHF kan tillade brugen af andre STIGA spillefigurer, når der er en god grund.

 

 

4. Kampene:
4.1. Kampene varer fem (5) minutter
4.2. Tiden vil fortsætte, selvom pucken er ude af spil.

4.3. En audio timer bør benyttes ved alle kampe.

4.4. Fra 30 sekunder og frem til 15 sekunder før starten på hver kamp, skal der være et advarselssignal eller musik.
Audio timeren skal give signaler efter bestemte intervaller (enten efter hver tredjedel af kampen eller efter hvert minut) ved lyde, der ikke kan misforstås og musik skal følge de sidste 30 sekunder af kampen. Kampen skal ende med et klart slutsignal.

4.5. Hvis kampen er nødt til at blive spillet om fra starten igen (f.eks. hvis audiotimeren har funktionsfejl) vil begge spillere beholde alle de mål, som de scorede under den afbrudte kamp.

4.6. Hvis en spiller ikke er ved spillet og klar til at spille, senest 30 sekunder efter starten på kampen, vil han/hun automatisk tabe kampen med 5-0.

4.7. Hvis en spiller trækker sig under en kamp, mens modstanderen insisterer på at fortsætte kampen, vil han/ hun automatisk miste alle de mål, som vedkommende har scoret i kampen, og modstanderen kan lægge 5 mål ekstra til de mål, som han/ hun allerede har scoret.

4.8. Under play off kampene, vil der i tilfælde af uafgjort efter de ordinære 5 minutter, være overtid. Overtiden starter med et nyt face off. Vinderen er den, som scorer det første mål (sudden death)

 

 

5. Face offs:
5.1. Alle kampe starter med pucken placeret på centerpletten. Kampen starter med åbningssignalet. Hvis en spiller berører pucken inden signalet, skal der tages et nyt face off.
5.2. Face off tages ved at droppe pucken på centerpletten.

5.3. Centeren og venstre back skal blive på egen side af den røde midterlinje og udenfor centercirkelen før et face off kan gennemføres og må ikke bevæge sig ind i centercirkelen før pucken rammer centerpletten.

5.4. Pucken skal holdes synligt under face off. Pucken skal droppes fem (5) cm over spillernes hoveder og med stille hånd. Den flade side af pucken skal vende nedad.

5.5. Spillerne skal være sikre på at deres modstander er klar, før pucken droppes. Hvis face off bliver taget forkert, kan modstanderen bede om et nyt face off eller selv tage et nyt face off. Hvis en spiller laver forkert face off mange gange i en play off-kamp, kan modstanderen bede om en neutral dropper.

5.6. Der skal gå tre (3) sekunder efter et face off før et gyldigt mål kan scores. Denne regel gælder også, selvom det er en neutral person, der tager face off.

5.7. Pucken må ramme banderne eller en spillefigur må have opnået fuld kontrol over pucken før et mål kan tælles.

5.8. Når en play off-kamp resulterer i en ”sudden death” overtid, kan spillerne bede om en neutral person til at tage face off og de kan enes om at spille med den følgende alternative måde at tage face off på:

Den neutrale person placerer pucken på centerpletten, beder hver spiller om at sige ”Ready”, og efterfølgende siger den neutrale person ”Go”

 

 

 

6. Scoring:

6.1. Pucken skal blive i målburet for at målet tæller. Ind og ud tæller ikke. Hvis pucken kommer ud fra målburet, fortsætter kampen uden afbrydelse.

6.2. Pucken skal fjernes fra puckfangeren (hvis der er en) inden det næste face off.

6.3. Et mål scoret direkte ved at presse en puck, der ikke er i bevægelse, mod målburet eller mod målmanden tæller ikke. Et mål scoret på denne måde indirekte (ved at pucken rammer banden eller en anden spilfigur) vil tælle.

6.4. Det er ikke tilladt at stabilisere pucken og score direkte ved at bruge en spilfigurs krop (ikke staven).

Det er tilladt at score mål med spilfigurens højre fod, hvis den bliver brugt som stav (dvs. at der sker en rotation af spilfiguren). Et mål scoret med kroppen er gyldigt, hvis pucken er lagt død på alle andre måder end ved brug af spilfiguren.

6.5. Hvis målet bliver scoret, mens slutsignalet lyder, tæller det ikke.

6.6. Hvis en spilfigur eller målmanden brækker under en scoring, vil målet stadig tælle.

6.7. Et mål scoret ved at bevæge hele spillet, tæller ikke.

 

 

7. Målfeltsregler:

7.1. Hvis en puck er i fuld ro i målfeltet og berører mållinien, kan den forsvarende spiller sige ”Block” og et nyt face off skal tages.

7.2. Hvis en puck er i fuld ro i målfeltet, men ikke berører mållinien, skal den forsvarende spiller fortsætte spillet.

 8.
Besiddelsesregler:
8.1. Det er ikke tilladt at bevare besiddelse af pucken uden at lave genkendelige forsøg på at score et mål. Dette vil blive betragtet som passivt spil.
8.2. Når en tendens til passivt spil blive genkendt, kan modstanderen give et advarselssignal ved at sige ”passivt spil”. Dette giver spilleren i besiddelse af pucken mulighed for at ændre sit angrebsspil, således at han/ hun undgår at miste besiddelse. Hvis det passive spil fortsætter, kan modstanderen kræve et nyt face off..

8.3. Hvis pucken bliver holdt i besiddelse af en spilfigur uden afleveringer eller skud i mere end fem (5) sekunder, kan modstanderen give et advarselssignal.

8.4. Hvis uoverensstemmelser om passivt spil opstår mellem to modstandere i en play off-kamp, eller hvis flere spillere i en turnering, beskylder en spiller for passivt spil, kan en neutral person, som begge kan godkende, blive tilkaldt for at overvåge den følgende kamp eller kampe. Når der er dommer på, kan spillerne ikke selv give tegn for passiv spil, og alle face offs pga. passivt spil, skal tages af denne dommer.

8.5. Hvis en spiller gentagende gange ignorerer disse regler om passivt spil under en turnering, kan turneringsjuryen udøve en mulighed for at beordre de berørte kampe spillet om, og lade dem blive overvåget af dommere. Hvis antallet af berørte kampe er for højt – mere end tre (3) kampe – kan turneringsjuryen bestemme at denne spiller automatisk vil tabe alle de berørte kampe med 0-5.

 


9. Forstyrrelser:

9.1. En spiller må kun trykke sine spilfigurer ned, når han/hun er i fuldstændig besiddelse af pucken.
9.2. Hvis en spiller scorer et mål, mens modstanderen trykker sine spilfigurer ned, vil målet tælle.

9.3. Hvis en spiller bemærker at modstanderens spilfigur er hævet op fra tappen, kan vedkommende stoppe spillet og bede modstanderen om at trykke spilfiguren ned, og modstanderen skal da gøre dette. Spilleren kan fortsætte spillet, når modstanderen er klar igen.

9.4. Hvis en spiller afleverer pucken til en anden af sine spilfigurer, mens vedkommende trykker spilfigurer ned, skal der tages et face off.

9.5. Hårdt spil, der resulterer i at spillet bliver rystet og får pucken til at bevæge sig, er forbudt.

9.6. Hvis en spilfigur mister puckbesiddelse pga. at spillet blev rystet, så skal pucken returneres til denne spilfigur.

 

 

10. Afbrydelse:

10.1. Hvis en usædvanlig situation opstår (f.eks. brækkede figurer, stænger eller spil, et forskubbet målbur, lys der går ud, flere pucke på banen, eller nogen/noget der afbryder en af spillerne), skal kampen øjeblikkeligt stoppes. En spiller kan stoppe kampen ved at sige ”stop”, hvis modstanderen ikke er klar over en sådan situation. Kampen kan genoptages, når begge spillere er klar igen.

10.2. Hvis en kamp bliver afbrudt og vigtig tid bliver tabt, så skal tiden lægges til den tid, der er tilbage og kampen fortsættes.

10.3. Mål scoret under en afbrydelse tæller ikke.

10.4. Hvis en spiller havde ubestridelig kontrol af pucken inden afbrydelsen, vil kampen fortsætte med pucken på det sted, hvor den var før afbrydelsen. Ellers bliver der taget et nyt face off.